novartstudio.hu
A UI/UX tervezés titka –
Böde Kriszta
2023.03.12.

– ez lehet az online üzleted sikerének kulcsa!

A UI/UX design fontos

Az UI/UX design rendkívül fontos szerepet játszik a modern technológiai projektek során, mert az emberek egyre többet használják a digitális eszközeiket a mindennapi életük során. Az UI/UX tervezés olyan folyamatokat foglal magában, amelyek segítségével az alkalmazások és szoftverek, valamint a webhelyek és webáruházak intuitívak, egyszerűek és könnyen használhatók lesznek. Ha Te is alkalmazod a UI/UX designt projektjeid során, akkor a digitális termékeiddel való interakció a felhasználók számára könnyebbé, érthetőbbé és élvezetesebbé válik.

Mi az a UI/UX tervezés?

Az UI tervezés a felhasználói felület kialakításával foglalkozik, míg az UX tervezés a felhasználói élmény javítására fókuszál. Az UI/UX projektjeim során a kiemelt figyelmet fordítok a felhasználók igényeire, a felhasználói felületek felépítésére, a felületek kompatibilitására és a felhasználói élményre. Olyan vizuális elemeket és funkciókat alakítok ki, amelyek segítik a felhasználók navigációját, megkönnyítik az információk megtalálását és az eszköz használatát. Célom, hogy az eszköz/oldal/applikáció használata során a felhasználók pozitív élményeket szerezzenek, melyhez elengedhetetlen, hogy az egyszerű és logikus legyen.

Amennyiben igénybe veszed a UI/UX tervezési folyamatokat, akkor a felhasználóid könnyebben találják meg a szükséges információkat. Így kevesebb időt és energiát kell fektetniük ebbe, ami növeli az elégedettségüket, és ezáltal az elköteleződésüket is.

A felhasználói felületek tervezése során nemcsak a felhasználók igényeit veszem figyelembe, de a piaci trendeket, a technológiai lehetőségeket és a megbízó céljait is. További fontos elem még a termék vagy szolgáltatás arculatának kialakítása, a vizuális megjelenés, a navigációs rendszer, a használhatóság és a felhasználói visszajelzések figyelembe vétele.

A navigáció

Az UI/UX tervezésben a navigációs rendszer kialakítása azért kritikus, mert a felhasználók az első találkozás során igen rövid időn belül eldöntik, hogy az adott weboldal, webáruház vagy alkalmazás használatába érdemes-e, időt és energiát fektetniük. A használhatóság az egyik legfontosabb tényező a piacon. Egy termék/szolgáltatás csak akkor lesz sikeres, ha a felhasználók képesek azt igazán könnyen és célravezetően használni. Ezért rendkívül hasznos a UI/UX design, mert segítségével igazán egyszerűvé tehetjük az interakciót. Ez fokozza a vásárlói élményt és ezáltal az elköteleződést is. Te is tudod, hogy az elégedett, elköteleződött vásárlóból lesz a visszatérő vásárló.

Az ügyfeleim számára az UI/UX design azért fontos, mert hozzájárul az online termékeik és szolgáltatásaik fejlesztéséhez, valamint az egyedi megoldások kidolgozásához. Könnyen értelmezhető és kényelmesen navigálható felhasználói felületeket hozunk létre, úgy, hogy  a felhasználók igényeire és kívánságaira támaszkodva, azok alapján dolgozzuk ki a részleteket.

Az felhasználói felületek tervezése roppant fontos szerepet játszik a termékfejlesztési folyamatban, és ma már számos piaci szereplő felismeri, hogy az ügyfelek elégedettsége és hűsége a termékeik/szolgáltatásaik minőségének javításán múlik. Tehát a UI/UX tervezés elengedhetetlen a digitális eszközök fejlesztésében, hiszen a legfontosabb, hogy a vásárlók, felhasználók elégedettek legyenek a termékkel, vagy a szolgáltatással, így növelve a cég bevételét és hírnevét. Azok a vállalkozások, amelyek projektjeik során UI/UX tervezőt vesznek igénybe, a versenytársaiknál jobb termékeket/szolgáltatásokat dobnak piacra. Ezáltal folyamatosan növelik piaci részesedésüket és bevételeiket egyaránt.

musicco mockup

Merj különbözni!

Kriszta a NovArt Stúdiótól

UI/UX tervezésben tapasztalt webdesigner vállalkozást keresel?
Böde Kriszta
Webdesigner

A kreativitás mindig is az életem részét képezte. Igaz, egy kis vargabűvel jutottam el a webdesign szakmához, hiszen előtte évekig gazdasági vezetőként dolgoztam.

Erősségem a komplett rendszerben való gondolkodás, a problémák gyors felismerése, és azok eredményes kezelése.

Hiszem, hogy kellő alapossággal és odaadással minden esetben megtaláljuk a lehető legjobb megoldást!

Dolgozzunk együtt!