novartstudio.hu
Hogyan isnpirálódom?
Böde Kriszta
2022.10.26.

A héten megkérdezte tőlem valaki, hogy honnét jönnek az újabb és újabb ötletek. Talán ennyi minden van a fejemben? Elsőre talán viccesnek tűnhet ez a kérdés, de valójában nem az. Igencsak releváns téma ez a kreatívoknál. Úgy hívjuk: inspiráció.

Inspiráció, mint fogalom

A magyar nyelv értelmező szótára szerint az inspiráció alkotó, teremtő sugallat, ihlet. Lelkesítő, ihlető ráhatás. lelkesítés, ösztönzés.

Inspiráció számomra az, amikor egy hatás, ami lehet egy másik értelmes lény alkotása, természetes dolog, egy ember, szituáció, vagy érzés stb. a már meglévő tudásommal együtt késztet valami új alkotására. Ilyenkor innováció, újítás jön létre.

Számomra a legjobb inspiráció a megfigyelés és befogadás: a körülöttem lévő online és offline világ érzékelése és átszűrése magamon. Ehhez bizony időre van szükség, hiszen ha folyamatosan csak rohanok, dolgozom és menedzselem a családomat, akkor erre egészen egyszerűen nem marad idő…

Pontosan ezért az inspirálódás önálló projekt, a heti to do listám része.

Az inspirálódáshoz nekem is le kell lassulnom, hogy kellő időt szánhassak rá. Idő kell a szemlélődéshez, és idő kell ahhoz is, hogy mindez kikristályosodjon bennem, és idővel innovációként jelenjen meg a munkámban.

Hogy néz ki az inspiráció nálam a gyakorlatban?

Kedvenc inspirálódásom a természet és a körülöttem élő emberek megfigyelése. Fotók és már designerek munkáinak nézegetése. Igyekszem ezeket elemezni, és rájönni, hogy mitől más, mi teszi különlegessé.

Az online inspirálódásra rengeteg kiváló webes felület áll rendelkezésre, a különböző SM platformokon át (Insta, Pinterest) egészen a gyűjtőoldalakig (béhance, dribbble, awwwards). Ezek közül szoktam kiválasztani kettőt, szigorúan csak kettőt, és ott célzott keresésekkel, vagy az általam követett designerek posztjainak átnézésével teszem ezt.

Emellett havonta egyszer elolvasom azokat a webdesign-ról, arculat tervezésről, brand építésről szóló cikkeket, amiket korábban lementettem magamnak.

Az inspirációt rendkívül fontosnak tartom. Oldja a stresszt, nyugtat, feltölt. Ez számomra igazi én idő, ami amellett, hogy szakmailag fejleszt, az elmémet is kikapcsolja, kizökkenti az éppen zajló projektek folyamából.

Az inspirálódás igazi szerelem projekt számomra minden héten!

Te hogyan inspirálódsz? Mit teszel azért, hogy megőrizd a folyamatos megújulásra való képességedet?

Merj különbözni!

Kriszta a NovArt Stúdiótól

Amennyiben segíthetek logó- vagy arculatod megtervezésében, esetleg weboldalad tervezésében és/vagy kivitelezésében, várom leveled -ra, vagy ajánlom a KAPCSOLAT menüpontot.

Logó- és arculattevezésben is egyaránt tapasztalt webdesigner vállalkozást keresel?
Böde Kriszta
Webdesigner

A kreativitás mindig is az életem részét képezte. Igaz, egy kis vargabűvel jutottam el a webdesign szakmához, hiszen előtte évekig gazdasági vezetőként dolgoztam.

Erősségem a komplett rendszerben való gondolkodás, a problémák gyors felismerése, és azok eredményes kezelése.

Hiszem, hogy kellő alapossággal és odaadással minden esetben megtaláljuk a lehető legjobb megoldást!

Dolgozzunk együtt!