novartstudio.hu

Mona Moon – Logó egy fantasztikus nőnek!

Projekt leírás – brief

Mona Moon – nő, anya, táncos, oktató, segítő.

Hastánc oktatás és fellépés, zumba órák adása és édesanyák segítése a várandósság, szülés, gyermekágy idején. Mindez kiválóan elfér egyetlen ember, Beczkó Mónika életében.

Hívószavak: gondoskodás, bizalom, segítség, tanítás és tanulás, stabilitás, megbízhatóság, örömteli, stresszmentes, egészséges élet, női energiák megtapasztalása és felébresztése.

„A saját fájdalmamat, traumámat forgattam át segítő energiává.”

Amennyiben a vállalkozásod személy lenne, ki lenne?

„Őrangyal – láthatatlan segítő, támogató, az egyén saját kompetenciáit fejleszti, önmagába vetett hitét erősíti.”

Ha a vállalkozásod egy tárgy lenne, mi lenne az, és miért? 

„Tükör. Azért mert a célom elsősorban a testükbe, babájukba, ösztöneikbe, anyai kompetenciájukba vetett bizalom erősítése, azaz önmaguk előtérbe helyezése. A tánc segít elfogadni, szépnek látni a tanítványaimat, így segít az önbizalom kialakításában.”

Feladataim:

Logó tervezés

A végleges logó

A tervezés menete

Már az ismerkedős beszélgetés során kiderült, hogy milyen sok közös vonás van bennünk! Így igazán közel éreztem magamhoz Móni vállalkozásait, személyiségét. Egy csodálatos, erős nőt ismerhettem meg, akit a fájdalom, a megpróbáltatások nem megtörnek, hanem abból építkezve lesz ezeken úrrá, és az így nyert energiáit segítőkészsége révén hasznosítja.

Az ismerkedős beszélgetést követően Móni egy részletes, a vállalkozására illetve önmagára vonatkozó kérdőívet kapott tőlem, amit nagyon lelkiismeretesen töltött ki. Ebből készült a brief, mely az alapja minden logótervezésnek.

Miután elkészítettem a briefet, pár nap türelmet kértem Mónitól, hiszen a kreatív folyamatokat nem lehet siettetni. Szerencsére ő ezt pontosan értette, hiszen a koreográfiák készítése is hasonlóan működik.

Nem is volt kérdés, hogy Móninak „Én márkára” van szüksége! A tánc, a zumba és az édesanyák segítése ugyan különböző tevékenység, mégis szorosan összekapcsolódnak Móni személyisége által. Ezért olyan logóterveket készítettem, melyek egyaránt alkalmasak Móni fellépéséhez készülő plakátokon, táncórái népszerűsítésére készült szórólapokra, és az édesanyák segítése során viselt munkaruhára hímezve.

A három logótervet Adobe Illustratorban kidolgozva, egy pdf dokumentumban mutattam be Móninak egy videókonferencia keretében. Részletesen elmondtam neki, hogy melyik elem mit jelképez, miért lett a logó része. A bemutatott dokumentumot természetesen átküldtem neki, hogy nyugodtan tudjon rajta gondolkodni. Végül az itt bemutatott logót választotta, ahol a kör az összetartozást, egymás támogatását, stabilitást és segítőkészséget jelképezik, a gingko levelek pedig az erőt, a tanítást és az örök tanulást, a bizalmat és örömet jelentik.

Az eredeti logó nem ezzel a fonttal készült, itt módosítást kért Móni, végül ezt a kerekded betűtípust választottam, amely igazán jól harmonizál a grafika körvonalaival. Emellett a stabilitást, állandóságot és megbízhatóságot erősíti.

A Moon szóban a második „o” színnel kitöltése, szuper jól rímel a grafika körvonalaihoz. Emellett a teliholdat szimbolizálja, ami a női alak jelképe, így utalva Móni nőket segítő vállalkozásaira.

https://www.facebook.com/teliholdanyaoltalom

Galéria

Dolgozzunk együtt!